23 July 2010

kerani yg ntah pape!

salam..
enrty cam marah je kan..haha..agak la..korg pernah x kena marah ngn krani kaunter?
xkesah la ktne pun kn.asal name nye krani kaunter...sy pernah gak..
bile dah kena mrh tu mmg bengang giler lah kan..
tp yg sy nak citer ni bkn sy..tp kwn2 sy..dorg baru citer kt sy td..
kesian gak r kt dorg..pdhl dorg xsalah pun!
ni yg xleh trime kan,kite xwat salah, tp kna marah..
citer nye camni..ceeh..hee
kwn2 sy smlm dah serah kan perjanjian PTPTN..
org PTPTN ade kt sini juz 3 ari, start semalam(khamis) ..of course la nk settle kn awal2..
tunggu lame2 makin cuak jd nye..slagi xserah perjanjian tu,xleh nak pikir benda lain dah..
ag pun sabtu n ahad ni kami org ada modul..
kwn2 sy tu g la awal pg ag..ye la,tkt org ramai kan..slalunye camtu la bile org PTPTN dgt sini..
semua org xsabar nk serah kan perjanjian tu sbb dah cuak sgt!
around 10 am,dorg dah settle..sy pun terkejut gak sbb kejap je..alhamdulillah la kan..dah settle..
waktu kami org nk g class ptg smlm..salah sorg kwn sy yg dah hantar perjanjian tu ckp, ada satu surat tu xsah,kna reject ngn org PTPTN..
terkejut la kami..[sy pun tumpang terkejut wlpn xde kaitan ngn sy].dorg lagi la risau.
ye la, ingat dah settle tp xsangka tibe2 ada masalah plak..
surat yg xsah tu, surat pengesahan masih belajar..surat tu amek kt faculty..
org pjbt hea yg wat kan..so, sape yg salah?org fac la kan..huhu
org PT ckp surat tu format lame..xleh gune yg tu dah..
of course sedih giler la kwn2 sy tu..org PT last kt sini sabtu..nak wat sabtu mmg xsempat sbb ada modul..
pas abis td class dorg g la pjbt hea kt fac tnye sak surat tu la..
tup2 dorg kena mrh ngn AKAK KERANI yg cam tuuuutt!!
sy yg dgr citer dorg pun jd naik angin..xpatut AKAK KERANI tu layan camtu.
nk marah pun agak2 la..ag pun bkn kwn2 sy yg salah..dia yg salah wat surat tu!
layak ke pggl AKAK? MySpace
prangai dah cam haram..krja dlm pjbt,prangai tu elok2 la siket..
bukan ke blajar ke sal etika waktu study dulu2??
geram tul la org camni..xhormat org..kite yg muda ni mmg kna hormat dia,
tp dia kena la faham masalah kite!
akibat xdilayan oleh si kerani tu,kwn2 sy terus g jumpe org PT..
naseb baik org PT baik..dorg juz suruh kwn2 sy isi satu borang..then settle.
org PT yg kite takut kan tu tbe2 jd baik sbb dorg faham keadaan kite..
alhamdulillah dah settle pun sal PTPTN kwn2 sy..
tp lau ingat balik kejadian kt pjbt hea tu mmg bengang ahh..
ase cam nk g report je kt DEKAN tu..huuu
sampai kn sy yg jadi emosional kan..hehee
tu je la kot citer nye..lau pjg2 makin melalut jd nye..
p/s : kite sbg manusia harus bersabar melayan kerenah sesama manusia..

2 pink people talk :):

Syafiqah Auburn said...

bukan idea tambahan.nok ngomen..ahaha

takutnyo senang jah keno reject nga ptptn.pah xleyh gitu ah saeng kinah?sian nyo.

kerani tu sbnarnya nok cover malu sbb didakwa mggunakan format lamo. kuno plk tuh..pah dio pun kuno jugok..tuh maroh org koksey tuh..ahaha..sabar je lah

sy amik degree math kewangan kt umt

sakinah abdul said...

Syafiqah Auburn..
settle dah pt dorg.
tunggu duit masuk je..
yg sal krani tu,sy amat setuju!
huhu