17 March 2011

cuti semester 4 bulan

Assalamualaikum rakan2 semua.. :)

ok ni baru 4th update untuk bulan 3 ni. orang lain dah beratus2 dah. tak kesah la kan. sometimes yg update banyak pun post yg entah pape. ops. hoho. orait. kepada rakan2 universiti sekalian, hehe, korang mesti dah tahu kan sem depan start bulan 9. sem ni habis bulan 5. ini bermaksud cuti sem 4 bulan. aiihh. nak buat ape cuti sem 4 bulan nih? cuti sem yg 2 bulan pun dah bosan apetah lagi yg 4 bulan ni. saya kat sini bukan nak merungut, tapi duk fikir nak buat ape cuti sem ni. kerja? emm mungkin boleh. selalunya kalau cuti sem, saya tak pernah kerja. jadi maid je kat rumah. haha. tapi memandangkan cuti ni terlalu lama, tak kan la tak nak buat ape2 pun kan. saya cadang nye nak jadi cikgu tusyen. ok tak ? hehe. mak saya pun cakap ok jugak tu. cadang nye nak buat tusyen kat rumah je, tapi rumah pulak kecil. macam tak boleh la kan. so mak saya cakap cari pusat tusyen yg berdekatan dengan rumah. kerja je kat situ. macam ok jugak kan? janji ada duit masyuukk. haha. kerja tak lagi tapi berangan je lebih. adik saya lagi la, dia suruh je saya kerja kat 7-Eleven dekat rumah tu. sebulan dapat rm700. kalau 4 bulan akan dapat rm2800. haha. kaya wei. boleh jugak tu kan. hahah. cuti2 pun mesti la duit biasiswa dah abis kan. hihi. tak pe la dulu. nanti balik cuti baru fikir. sekarang dah nak abis sem. maksud nye tinggal berapa minggu je lagi nak final. kena fokus untuk cebisan2 minggu yg ada. hehe. kawan2 yg lain nak kerja ape? hihi~~ MySpace

5 pink people talk :):

dyg said...

lamaanya cuti..tp slalunya cuti sem kerja gak la kan..huhu..

kinN~ said...

dyg : aah kerja. kerja kat rumah tanpa gaji.hihi ;)

aLieF si Muncung ManiS said...

alief pun plan nak keje gak..nak beli i phone 4..huhuhu..tapi alief nak berkerja bawah aircond je..tak nak panas2..haha..

eyna azmi said...

alahai kecian nye kat korang..UITM eh?

ok ape curi 4 bula ..kenapa time akak dulu diorang tak buat eh?

eyna azmi said...

alahai kecian nye kat korang..UITM eh?

ok ape curi 4 bula ..kenapa time akak dulu diorang tak buat eh?