10 May 2011

cari kerja, cari kerja. masih cari kerja.

Assalamualaikum ;))

esok secara rasmi nya uitm start cuti sem. tapi disebabkan saya abis exam awal, so awal la cuti sem saya. seminggu awal kowt, first time abis awal. hoho~ tapi kalau abis lambat, last day exam la jawab nya, petang pulak tu. menyampah rase. haha. kasar betul percakapan ku.

aritu before cuti beria-ria nk kerja. tp bile dah start cuti ni rasa malas la pulak. well actually i think like this. cuti lama lagi kowt. relax la dulu. hahah. tapi mum i dh bising2 dh suruh cari kerja. alahai cuti lama lagi. uhuk~~

semalam start cari kerja dekat area rumah ni. ok ada la 1 kosong kat klinik gigi. dia suruh datang interview esok(arini). ok isi borang dulu. lepas tu pergi tanya kat kedai lain2. tanya kat watson, dia cakap dh penuh, dia suruh pergi watson branch Langgar yg ada kosong. ok takpe. lepas tu pergi 7-eleven. seperti yg di idam2 kan. alahai pekerja perempuan dh penuh la pulak. dia nak lelaki je. huhuu~ and then pergi area kubang kerian. watson kat situ pun dh penuh.huk2. nape beria sangat nk kerja kat watson? saje nak cari pengalaman. hoho. pusing2 kat situ ada la 1 kedai acer ni. tapi dia nk juruteknik je. erk. of course la tak boleh. saya ni budak math ok. huu~ lepas tu terus balik umah...

kemudian, arini pulak. pagi tadi pergi la interview dengan doktor gigi tu. tak sampai pun 5 minit interview nya. entah doktor nk ke tak, ye la cuti sem kan. nanti dh abis cuti dia pulak kena cari staff lain. redha je la. kalau dapat, kerja malam je, 2 jam sehari. 5 hari seminggu. gaji rm200. kalau dapat pun syukur dh tu. then pergi la pulak tanya kat watson branch Langgar tentang kerja kosong tu. manager tanya, cuti ke skang. saya jujur je la cakap cuti. kalau tak jujur, kalau dapat kerja, nanti nak mintak berhenti, malu la wei. manager cakap gak, sebenarnya budak cuti u memang dia tak ambil, yela nanti susah kan dia pulak. tapi try jugak pujuk2 dia, tanya branch lain ada tak lagi kosong. dia cakap kat Tesco ada kosong tapi manager kat situ pun tak nak jugak. waa sedih nya. takde rezeki nak kerja kat watson. huu~ MySpace

sekarang tunggu je la result interview klinik gigi tu. kalau tak dapat jugak, kena la kembali ke plan asal. jadi cikgu tusyen! hoho. hmm susah jugak sebenarnya ye cari kerja ni. tak tahu la lepas degree nanti macam mana. MySpace 

ok i stop here. till we meet again! 

3 pink people talk :):

Khairil Azham said...

haha6.. kedai mkn kt kube kiye kn bnyk... konpem dpt nyer..

diana said...

kedai makan??
tak payah la..
sakit kaki nanti..
heheheh...

bagus la cari kerja..
tak dapat pun tapi dapat pengalaman diinterview..
heheheh

kinn said...

diana : hehe, tp kalau boleh nk keje sbb cuti lama sangat. hihi