20 November 2011

newbie dalam blog

Assalamualaikum :)


recently aku tengok ramai blogger baru. kebanyakan budak-budak sekolah. yang darjah 5, 6 pun dah ada blog. hebat dowhh budak zaman skarang. aku masa sekolah rendah dulu sangat lah tak tahu pasal benda-benda alah ni. 

bila dah nama nya budak-budak, penulisan pun faham-faham lah kan. suka buat short form macam tulis message tu. okay, aku admit aku dulu pun macam tu. pastu aku sedar, kalau buat short form susah kowt orang nak faham. kalau short form yang faham tu takpe lah, kalau tak faham? terus aku tekan pangkah. 

yang short form aku boleh lagi, tapi yang tulis ada huruf w kat belakang tu. oohhh sangat lah menyampah. contoh macam ni, kiteww sukewww diewww. ewww! geli-geliman aku baca. tambahan lagi, blog yang duk cerita pasal pakwe-makwe tu. meremang bulu roma aku. kiteww nak awak tahu, kiteww sayang awak. ewyaks! walaupun aku ada pakwe, aku rase tak pernah aku cerita pasal pakwe aku dalam blog. tak percaya? cari lah sendiri. muahahaha

okay for those newbie yang baca entry ni, kalau korang ada terasa, maaf okay. ni luahan hati aku. kalau kita nak terus orang baca blog kita, yang paling penting adalah penulisan kita. dari situ, orang tak kan berhenti visit blog kita.

dan kat bawah ni some tips yang aku nak share pasal blogging ni. semuanya aku punya pendapat. kalau tak puas hati, boleh refer kat bloggers lain yang lebih hebat.





#sempat lagi aku nak update blog, padahal esok ada test. gosh!

10 pink people talk :):

Ku Azhar said...

terbaekk!!! hehehehe

kinn said...

@Ku Azhar : oh, terima kasih! ;)

sugar2 kapas strawberry said...

terasa mahu sekolahkan balik je dorang ni.

princess said...

ain pun tak boleh accept bahasa ewww tu . hehe

princess said...

kinn , ain nak tahu lah cmne nak buat "reply to comment' tu ? ain tak reti -.-'

IqaNi said...

yeah.. dlu pon saya suka main shortform2 ni. tapi tu waktu blog pon private. kih3

skang, dah mula paham tentang blog. apa yg orang suka dan org tak suka. ^^

kinn said...

@sugar2 kapas strawberry : masuk kan darjah 1 balik, kan? ahakss ;)

kinn said...

@princess : haa tahu takpe kan! :)

kinn said...

@IqaNi : yup. dan perlu la buat apa yg orang suka kan? heee :)

kinn said...

@princess : okay nanti kin bagi link kat blog ain yee ;)