26 January 2011

u follow i dulu, then i follow u balik

Assalamualaikum..

sebelum nak buat entry ni, dah pikir banyak kali dah. sebelum ni dah ramai blogger cakap pasal benda ni. tapi nak cakap jugak lah. lain orang lain cara olahan tu kan. hehe

apa pendapat korang kalau nampak ayat ni 'follow u, please follow me back'. kalau kite nak follow tu, follow la dengan ikhlas hati kan. ni cakap macam tu macam tak ikhlas je. pakse kite follow balik.huhu.

tak tahu la pe tujuan cakap macam tu. nak kumpul kan ramai follower kot. follower ramai ke tak, tak kisah, janji ada orang yang sudi melawat.hehe. kin mase mule2 blogging dulu takde la sampai cakap macam tu. slalu nye kin cakap, 'salam ziarah. kin follow blog =)'. simple je. takpe simple pun. asal kan tuan blog tak meluat dengan kate2 kite. dulu kin slalu refer kepada blogger2 lama macam mana cara nak berkenalan dengan blogger lain..

yang tu ok lagi. tapi kalu yang ni kin geram siket. 'follow my blog, i will follow ur blog back'. paksa kite follow2 lak kan. kalau orang macam ni, kin akan tengok dulu blog dia menarik hati kin tak. kalau menarik follow la.huhu.

ape2 pun, kalau korang2 semua nak follow sesape, cakap lah dengan ayat yang lebih ramah. contoh nye macam ni ke, 'salam ziarah tuan blog', 'salam perkenalan', 'hai tuan blog, saya follow blog yang menarik ni' tak salah kalau kite ramah kan? =)

saya hanya memberi pendapat,

6 pink people talk :):

Kembang Perawan 3288 said...

kadang2 dorg x folo pon.sedih2. kite ikhlas kan diri folo dia.xpe.

faradeeba said...

agree...
kite akn ikut kalau kite nak.
tk mo lah pkse2.
tk best plak rasanye.

IzwanNie said...

cubalah dengan cara yang sopan kn.. jgn memaksa.. hak individu nak follow ke x. ramai follower pn xguna jg andai xda yg sudi baca entry kita..=)
btw, salam perkenalan tuan rumah.. sorry erk terkomen kt cni..=p

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom join colourful contest saya..klik link ini

sissyira said...

salam malam selasa =)


tak suka juga kalau orang cakap macam tu..atau , saya dah follow awak, bila awak nak foolow saya...hangin oo..

ziarah rakan yang saya follow =)

kinN~ said...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ : okeh.. :)

sissyira : taw xpe. angin2. ;)