22 January 2011

dulu saya suka hias2 blog.tapi sekarang?

Assalamulaikum wahai orang bandar sekalian..hehe


dulu kan. masa first2 ada blog, suka sangat letak widget2. ye la konon nye nak jadi kan lebih menarik. nak visitor ramai datang melawat. contoh widget yang kin pernah guna yang 'welcome to my blog. be my follower ok.' haha. biase la budak baru nak up mase tu. letak la macam2. tapi lame2 rase makin serabut ada lah.

sometimes kan widget yg kite gune ni menyusahkan follower yang datang. contoh nye kin lagi. kin gune netbook. so mesti la size view tu kecik kan. kdg2 bile duk bw, terjumpe widget yg follow2 tu, widget tu akan melindungi entry. so automatik nye menghilangkan mood nak baca entry. kan dah rugi kat situ.

tadi pulak nak follow satu blog ni. tapi widget salji dia dah menghalang punat follower tu. nasib baik dia letak navbar kat atas tu. boleh la klik kat situ. tapi kalau tak letak, tak dapat la nak follow. huhu.

tak salah nak letak widget2 tu semua, tapi kena la letak kat tempat yg sesuai ye. supaya takde la susah kan visitor kite. MySpace

pesanan ikhlas dari saya,

6 pink people talk :):

_luVy*dUcky_ said...

betol2 same with me..klu dpt blog yg cmtu rse cm xmo bw da..huhuh!

kinN~ said...

_luVy*dUcky_ : tahu takpe. susah kan kite je kan. huhu =.=

Nobita Sensei said...

betul. 101% setuju. Bila banyak sgt widget memang tak masuk dah blog tu. penat nak menunggu loading.

Mata Hati said...

kurangkan widget kat blog utk percepatkan proses loading..
kalau byk sangat pun nampak semak jugak kan.. ;)

princess said...

less is more kan : )

kinn said...

@princess : yes it is! ;)