23 August 2011

words verification sangat menyusahkan

Assalamualaikum :)

holla. ada sesape kat sini suka words verification? ohh tolong jangan lah suka sebab benda ni sangat menyusah kan. husshh. words verification ni sebenar nya nak halang spam ape entah, saya pun tak  paham. =,=  tapi ada sorang blogger tu cakap takde spam nye. macam tu kot. lupa dah. kalau words tu senang takpe. ni kuar words yg tak paham. huhh. tak perlu lah buat words verification ni. okay kat bawah contoh-contoh benda alah tuh. malas nak taip panjang sangat. wakaka

1.  kat komen embedded below post. saya okay kalau korang nak guna komen macam ni. saya awal-awal ber-blog dulu pun guna macam ni jugak, yalah automatik setting camtu kan. lepas tu baru saya perasan takleh nak komen dalam kotak tu, after cik tom tegur. then terus lah tukar yg pop-up window tu. kalau korang nak jugak guna komen jenis camni boleh, tapi boleh tak kalau disabled kan benda alah tu? memula kena tulis komen, bila tekan post comment, reload lagi sekali sebab benda alah tu nak kuar, argh tak suka. =,=

embedded below post


 2. kat komen full page. saya tak okay sangat anda nak guna komen jenis camni. sebab komen kuar lepas post. bila dah siap komen, kena klik balik 'return to original post'. ni boleh menyebabkan mood nak ke post asal hilang dan dengan senang boleh klik pangkah. =,= takpe, semua tu terpulang pada anda, tapi boleh tak sidabled kan benda alah tu?

full page


3. kat pop-up window. okay saya paling suka guna komen jenis camni sebab mudah. lepas dah tutup kotak komen, still boleh tengok entry. tapi rasa geram pulak bila benda alah tu keluar. grrrr.

pop-up window


4. ni yg terbaru. semalam duk syiok follow kenalan baru dari uitm shah alam dari segmen cx. then tetibe benda alah tu kuar. ingat kan blog tu buat setting camtu. tak kesah la kan. tapi masa nak follow blog lain, ada jugak benda alah tu. tetibe jadi menyusahkan. ni blogspot punya pasal lah ni. =,=

follow

maaf lah komen teruk-teruk, bajet artis kan. ahaha. benda alah tu refer kepada words verification. malas nak taip banyak kali. sekian. choww. 


7 pink people talk :):

Budak kecik punyer bl0g said...

hahah..terbaca pasal komen kat blog saye (bdk aktuari tuh).
sorry yer...dulu, saye dah buang dah word verification tu, sbb saye sendiri nyampah nak kene ulang2 taip hanya sbb salah tulis word pelik tu. Tp, baru ni...gi format lapt0p. Sy agak, setting lari ar kot. Byk benda sy kene buat balik...huhu!
harap maklum, haha!

Heidi Shafiq said...

aku tak suke komen.. hish.. :P

kinn said...

@Budak kecik punyer bl0g: sokay. sory ye kalau anda marah. ni hanya pendapat saya. heeee :)

kinn said...

@Heidi Shafiq: dah tu, ni bukan komen ke bro? miahaha ;p

Wani said...

arghhhhhhhhhhhh, mencik jugak.
hihik :)

kinn said...

@Wani: bagus. sila kan mencik lagi. kehkeh ;p

Anonymous said...

improve search engine ranking seo packages backlinks backlink builder