24 November 2010

pengalaman yang menggerunkan

assalamualaikum..

baru perasan dah lame xupdate rupenye.hoho.biasa la cuti2 ni.bz cket.haha.poyo je an.macam la kerje.*wink3*.oOOk.nak citer hari semalam.semalam saya pergi Expo Cheng Ho yang sedang diadakan kt Kelantan ni.expo ni pasal Kelantan-China International Trade.banyak booth yang dibukak.pengunjung pun ramai.bersesak-sesak.nak tau lebih lanjut, tgk la kat sini ye. www.chenghoexpo.com.my

ok.next nak citer yang ari ni pulak.hehe.ari ni, saya, adik saya, n ummi saya kuar di pagi hari lagi.kemana yee? jeng jeng jeng.hohoho..kuar pergi hospital je.ahax..buat ape ye ?nak tau x?heee.adik saya pergi check gigi, ummi saya lak ambik bekalan ubat yang dah abis.saya?haaa.saya jumpe doktor sebab check kaki saya yang jatuh tu.(malu la.jatuh longkang.ahahaha).yela.before puasa lagi jatuh.sampai skarang xsurut2 ag bengkak.risau la kan.
lepas daftar,tunggu la turn di panggil kan.punye la lame.lebih setengah jam rase nye.sampai kan adik saya dah setel dah dia punye urusan gigi tu.*sigh*.

ok then, dipanggil, jumpe doktor.doktor suruh x-ray.ok pergi la x-ray.oh gosh!pergh ramai orang!kat situ hampir sejam tunggu.padahal x-ray tu xsampai pun 15 minit.huuu~nak tau x, sepatut nye si lelaki yang x-ray kan saya,tp dia malu!hee.kesian dia.so tukarla ngan staf perempuan.ok xkesah pun.ngeh3.tup2 bile dah siap x-ray, time rehat la pulak.yasshh.kena tunggu sejam ag nak jumpe doktor tadi tu.ok fine xkesah sebbab perut pun dah lapar.

so kami bertiga(cewah) decide nak g makan.lepas makan tu, saya g jumpe doktor.orang pun dah ramai.dalam 15 minit je kot tunggu.then dipanggil.doktor cakap kaki saya xde ape-ape.saraf je.maybe bertahun dah pulih.uhuks~luluh hatiku dengar doktor cakap camtu.tapi apakan dayaku.(yang kau pergi terjun longkang sape suruh kin ooii??!!*bengang jap*)

ok ni baru nak masuk cerita yang berkait ngan tajuk.panjang x intro?sorila ye. u alls terpaksa bace jugak.hek3.sebaik sahaja kuar dari bilik doktor tu, seusai pakai kasut,tibe-tibe......satu kejadian berlaku......jeng...jeng...jeng...saya berdiri la pakai kasut tu.tepi saya ada akak(dalam 30an kot) duk cakap fon.sambil tu saya tengok la orang yang lalu lalang.bile saya terpandang yang sorang tu,tibe-tibe dia pergi serang akak tepi saya tu.giler terkejut la saya. saya apa lagi.berganjak la dari situ.ye la kan. kang xpasal2 kena sekali.huhu. sambil tu saya tengok akak tadi tu serang balik.giler hebat aksi tu. lebih dari tarik-menarik tudung.sampai tercabut tudung tu. dorang main katak-katak kepala kowt.huhu. xtaw la camne pihak hospital setel kan.saya xberani nak tengok.eee takut. korang semua nak tau x nape dorang bergaduh? dari yang saya dengar dari si penyerang tu: "kau rampas suami aku ye!!" dan si kena serang tu balas "laki kau yang tipu aku!!" ceh.berebut suami ke?entah la.pikir la sendiri..huu~ macam-macam kan orang skarang.xtaw nak cakap ape la.

saya masih terkejut!

7 pink people talk :):

cik Nemo said...

hehe. hope shaye takkan jd macam pompuan tuh!

ct kamila said...

sy pon trkejut jugak..

tetibe menyibok kat cni..hehe

:P

Syafiqah Hani said...

wow. saya ketinggalan menyaksikannya

Pinky Pixie said...

naseb kamu smpat larikan diri.. hehe..

kinN~ said...

cik Nemo : bagus2..jgn jadi cam tu..hee

ct kamila : terkejut kan?hee.jemput dtg lagi.ehee

Syafigah Hani : rugi xtengok.hoho

Pinky Pixie : aah.lau x,kena libas jugak dah kowt.ahax

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
mungkin dia memang senget kot

kinN~ said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : wslm..aah setuju2!