07 February 2012

parents

Assalamualaikum :)





holla. kebanyakan kita semua ni students kan? dan sebagai students kita dapat biasiswa dan juga pinjaman. Alhamdulillah saya dapat biasiswa atas usaha gigih saya. waktu belajar lah paling best sebab dapat duit banyak kan? hehe. mudah-mudahan tak perlu lah nak susah kan parents kita. kalau ada duit lebih apa salah nya kita bagi siket kat parents kita kan? tak ternilai wang yg kita bagi dengan atas segala jasa mereka terhadap kita sepanjang kita hidup ni. 


waktu belajar saya target, nanti besar nak bagi duit kat parents saya. insyaAllah :). semua anak ingin berbuat kebaikan kan kepada parents mereka. itu target waktu belajar. tapi bila dah kerja nanti, agak-agak dapat tak tunai kan target kita dulu? saya rasa amat payah. walaupun kita berdoa agar tidak lupa, tapi manusia kan. mudah alpa tambahan lagi dengan godaan syaitan.




semoga kita semua nanti dapat berbakti kepada parents kita. =)



4 pink people talk :):

Aini Azman said...

btol2,.klu tak krn bantuan pinjaman or biasiswa ni msti terok gile parent kite nk carik wet kan,.
=)

Noraim said...

untunglah awak dpt biasiswa. xperlu nk sshkan mak ayah lg. huhu.

p/s: sy sgt malu pasal entry salah tarikh tu. huhu.

kinn said...

@Aini Azman: yup tahu xpe. :)

kinn said...

@Noraim: alhamdulillah rezeki. hehe. ari ni baru lah ari rabu. ;)