09 February 2012

rabun itu seksa

Assalamualaikum :)

holla. 


tahukah anda rabun itu satu penyeksaan? sekarang nih memang aku menyesal giler sebab dah rabun. kalau power tu setakat 100 200 tu aku tak kesah. ni power aku 500++ tahu tak. ohh sangat seksa. kalau tak pakai spek memang aku tak nampak ape-ape pun. kalau nak mengadap laptop tak pakai spek, jarak muka dengan skrin laptop ada dalam lebih kurang 10 cm kamu tahu. sangat seksa. kalu tengok tv lagi lah. kalau tak pakai spek memang tak tahu apa kat tv tu. nampak kaler-kaler je. sangat seksa. 


sebenarnya, dah mula nak bercerita dah, aku start rabun dalam form 2 lagi. tapi aku buat tak tahu je. tapi bila form 4, kesedaran nak buat spek tu timbul. bila nak buat spek tu, tup-tup power dah 400++. padan muka aku. sape suruh buat tak tahu. huhh. memang dah tak boleh nak buat apa la. hanya dapat meratap penyesalan. wawawa. kira nya dah 5 tahun aku pakai spek. dah banyak kali la jugak aku tukar-tukar spek. perlu ke cakap. haha 


first spek aku.
tembam tak pipi aku. ;)


spek aku yg latest.
kemana ketembaman pipi aku hilang? =.=


  
pink tak spek aku? wawawa. okay memang aku suka gila spek pink ni walaupun ada yg tak suka. lantak lah. spek aku kan. aku yg rabun kan. muahaha. aku pernah buat entry pasal spek pink ni.


tapi kalau pergi kuliah aku lebih prefer pakai lens. rasa macam mata asli siket. perasan. sila muntah. wek. kalau time ngantuk dalam kelas, boleh sembam kan muka kat meja terus. tak payah susah-susah nak kena buang spek dulu. hueheee


so korang-korang sekalian, sila lah jaga mata baik-baik. jangan jadi macam aku. dah rabun baru menyesal. pepatah melayu ada mengatakan, dah terhantuk baru terngadah. err, betul ke? *nampak sangat fail bm. wawawa*


Thanks for reading this entry! #tiru Fatin Liyana laahhhh. huahaha

20 pink people talk :):

SAYA BUKAN SAMDOL said...

makan carrot kurangkan rabun =D hehe

kinn said...

@SAYA BUKAN SAMDOL: yup. dalam usaha makan carrot. hihi :)

Rin Pinky said...

Ya, rabun tu adalah 1 penyeksaan, tiap tahun nak kene tukar spek (kalau mampu) lens pun nak kene tukar gak (ni wajib kene tukar) :(
rupa nampak pelik bila berkaca mata ni T__T

Nurul Ashikin said...

kite rabun juga! spek kite kaler putih. suka la pink tu!! suke3!!

Amirah Adnan said...

erkkkk.. power dah 500++ ??

huwaaaaa.. kenaling ehhhh! mirah wat xtahu jugokkkkk neh ko mato.. lamo doh xpaka spekkk >.<

kinn said...

@Rin Pinky: betul3. kalau pakai tudung dgn spek, konfem nampak pelik. kalau pakai tudung dgn lens, ayu gilaaa. hahak XD

kinn said...

@Nurul Ashikin: suke? tq3! kite pun pernah buat jugak spek putih. :)

kinn said...

@Amirah Adnan: sudohh mirahh. baik g check. jgn main2. power mata akan sokmo naik taw. better pakai spek. :)

nazirulhazwan~ said...

Rabun menjadikan guwa lelaki metroseksual yang nampak educated.haha

kinn said...

@nazirulhazwan~: hoho. aku pun suka tengok lelaki yg pakai spek. haha

Natasya Naslin said...

waaa =p mcm teruk da rabun tuh..

sy pon mcm nak rabun dah ni -_-" leh pulak kan..haha.. xdela asyik hadap lappy je, mata penat dah.. haisshh..

kinn said...

@Natasya Naslin: jaga mata tu baik2 okayyy! :)

Anati Soki said...

anat plak rabun sebelah kana je. haaaaish... pelik

kinn said...

@Anati Soki: yg sebelah kiri jgn kasik rabun ehh. hee

zulhilmi tempoyak said...

kiut la mcm si pemakainya.. heeee

kinn said...

@zulhilmi tempoyak: kiut? muahaha. thanks! ;)

semanis madu said...

comel pe kinn pakai spek..hehhehe

kinn said...

@semanis madu: hoho. thanx hani.! :)

kay_are said...

1st time sini! ok r tu form 2.. sejak darjah 4 dah terpakse berkawan ngan kacamata.. ni r akibat budak degil suka baca buku dalam gelap =P

kinn said...

@kay_are: sama lah kita. suka baca buku dalam gelap. pastu kena marah. haha :)