21 June 2011

watermark baru :)

Assalamualaikum! :)

olla olla. bertemu lagi kite ye. hehe. dah beberapa hari daku menghilang kan diri. sekarang dah kembali dengan kedatangan watermark baru. hihi. mahu tengok watermark itu? sabar ye. keh3. watermark ini ada hubung kait header. apa? tak paham? tunggu dan lihat ye. ngeh3

ini header yg digunakan sekarang.

mempersembah kan.....







tadaaaa!!

amacam? ada chantek tak? hehek. ni buat sendiri taw. cuma ada la orang yg mengajar nye. thanx kawan. hihi. watermark ni guna Adobe Photoshop. first time nih gune benda alah tu. haha. nampak sangat kejakunan di situ.sebenarnya nak guna Photoscape je. tapi tak boleh nak crop ikut suka hati je. dengan Adobe Photoshop, segalanya boleh. kalau korang perasan, perkataan 'pink site' tu diambil dari header. baru la match kan. kemudian di edit sedikit dengan menambahkan rama-rama dan bunga. yg penting semua nya pink. hoho.

kepentingan utama watermark ni untuk memelihara keaslian gambar dimana gambar tu milik kita sendiri. kalau ada orang copy gambar kita yg dah ditampal watermark, at least ada orang tahu yg gambar tu bukan lah gambar asli orang tu. kekreatifan watermark ni juga penting sebab orang akan ingat kita punya blog berdasarkan kita punya watermark. sebab itu lah saya ambil perkataan tu dari header. supaya orang sentiasa ingat. heheh.

ini gambar selepas ditampal watermark baru. :)



apa pendapat korang? kalau nak tempah pun boleh jugak. ahakss ;p

5 pink people talk :):

NURUL AINI NORAZMAN said...

cutenye watermark tuh,.buatkan aini satu,.hahahaha

Chempaka Sari said...

tak reti gune photoshop. reti gune gimp jek.

kinn said...

Chempaka Sari : gimp tu ape lak. hehek ;p

AzwanRamli said...

comel !

kinn said...

AzwanRamli : thanx dude! ;)